ZAŠČITNE MASKE Z MOTIVI

Zaščitne maske postajajo del našega vsakdana in za omejevanje prenašanja okužb jih bomo v zaprtih prostorih in pri druženju uporabljali, dokler ne bo na voljo ustreznega cepiva proti koronavirusu.

 

Prav nobene potrebe ni, da bi bile zaščitne maske enolične in da bi jih po uporabi zavrgli, tako kot je to zaradi varnosti potrebno pri maskah za enkratno uporabo, ki jih lahko kupite v lekarni ali trgovini in jih zadnje čase večinoma lahko vidite po televiziji na obrazih naših politikov in drugih javnih uslužbencev.

V naši firmi smo pralne zaščitne maske za večkratno uporabo začeli šivati v marcu, ko je na trgu vladalo veliko pomanjkanje raznovrstne zaščitne opreme.

Preskrba z zaščitnimi maskami na trgu se izboljšuje, pri nas pa po naročilu še vedno šivamo zaščitne maske z različnimi motivi.

Maske so sestavljene iz več slojev blaga. Zgornji sloj je iz okrasne bombažne tkanine, spodnja dva sloja pa sta ali iz bombažnega poplina ali inleta. Dva sloja poplina ali inleta po raziskavah inštituta Jozef Stefan zadržita okoli 80 % delcev z velikostjo od 13 nm do 572,5 nm. To velikostno območje pokriva velikost virusa SARS-CoV-2.

V zgornjem delu maske je všita žička, ki jo lahko oblikujemo po obliki nosu in omogoča boljše prileganje in tesnenje maske. Za namestitev maske na obraz imamo dva načina: s trakovi ali z zanko iz elastičnega traku. Zanka iz elastičnega traku omogoča hitro namestitev za krajši čas, medtem ko so trakovi udobnejši pri dolgotrajnejši uporabi.

Po uporabi masko preprosto operemo v pralnem stroju, jo zlikamo in je spet pripravljena za uporabo.

Bombažne pralne zaščitne maske za večkratno uporabo so namenjene za osebno zaščito v zaprtih prostorih in tudi za zunaj, saj pomembno zmanjšajo možnost prenašanja okužbe, ker pa (podobno kot večina drugih mask na trgu) ne zagotavljajo 100 % zaščite, niso primerne za medicinske namene.

Zaščitne maske je mogoče naročiti v paketih po 5 kosov skupaj.

Cena paketa s 5 maskami je 25 evrov.

V ceno je vključena poštnina in DDV.

Naročila sprejemamo na e-naslovu: zlata@tepes.info

 

Nekaj vzorcev mask z morskimi in drugimi motivi je mogoče videti na spodnjih slikah,  mogoče pa je naročiti tudi drugačne motive po bolj osebnih željah.

 

Deep blue Sea
Jadrnice 1
Sidra na modri podlagi, sidra na beli podlagi
RAZNI DRUGI MOTIVI