JADRNICA “SKOKICA 3”

Skokica 3 je 15 m dolga jadrnica Grand Soleil 50, ki jo uvrščamo med hitre potovalne jadrnice. Letnik 2004. Teža je okrog 13 ton, širina 4,57 m, ugrez 2,4 m. Višina jambora je 21 m. Površina jader v veter znaša okrog 110 m2, glavno jadro je polno oletvičeno in opremljeno s tremi krajšavami, genova je navijalna, genaker 130 m2, spinaker 125 m2. Motor je Yanmar 75.

Prostornina tankov za gorivo znaša 300 litrov, tankov za vodo pa 500 litrov. V zalogi jader so lahka in težka navijalna genoa, špinaker, genaker, viharni flok in glavno jadro.

Jadrnico smo v letih 2022 in 2023 obnovili, dodatno opremili in zamenjali vsa ležišča. Dodatno smo okrepili jambor, premec in krmilo, ter dodali opremo za visokomorsko jadranje.

Na barki so 3 kabine s po dvema ležiščema, kuhinja, udoben salon, navigacijski kot in 2 toaletna prostora s tušem, eden z električnim WC-jem in črnim tankom.

 

V opremi barke so še autopilot Garmin, merilne naprave za veter, hitrost in globino Garmin, računalnik z elektronskimi kartami, dva GPS ploterja, AIS, dva napihljiva čolna, izvenkrmni motor Suzuki, vsa predpisana oprema za varnost vključno z rešilnim splavom in EPIRB-om ter še vrsta drugih bolj ali manj uporabnih stvari.

Barka je opremljena z novimi LIFEPO4 BlueCell serijskimi akumulatorji. Za dodatno trajnostno električno energijo skrbijo sončne celice, nameščene po palubi in na biminiju.

 

Nad prostornim kokpitom sta za zaščito posadke pred soncem, valovi in dežjem nameščena sprayhood in bimini, za izboljšanje udobja med jadranjem v hladnejših razmerah pa smo nad kokpit namestili še dodatno zaščito v obliki svetlega preglednega šotora, ki kokpit popolnoma zapre.

Za ogrevanje na barki skrbi 5,5 KW Webasto grelec z razvodom toplega zraka po kabinah.