Jadralska križarjenja na Skokici v letu 2023

Nov program jadralskih križarjenj med Kanado in Grenlandijo

Na predlog prijavljenih in da bi olajšal logistiko prihoda in odhoda sem nekoliko spremenil plan poti. Sedaj sta dodatno na voljo še dve za nekaj dni podaljšani različici križarjenja:

 

  • A1 – Od St. Johna na Novi Fundlandiji do Labradorja in do Paamiuta na Grenlandiji ter ob zahodni grenlandski obali do prestolnice Nuuk, od 14. junija do 1. ali 2. julija.
    Cena je 900 eur.

          Prosto je še eno mesto.

 

  • B2 –  Od Nuuka ob zahodni grenlandski obali in po slikovitih fjordih in med številnimi otoki proti severu nad polarni krog ter po arktičnem delu Grenlandije vse do otoka Disko in ledenega fjorda Ilulissat, od 2. ali 3. julija do 21. julija.
    Cena je 1000 eur.

Ni več prostih mest.

 

Dvotedensko križarjenje po poti ledenih gora nam ponuja neposredno bivanje v pretežno neokrnjeni naravi in v okolju, ki se precej razlikuje od krajev, v katerih sicer največkrat dopustujemo.

 

Jadrali bomo na petnajstmetrski jadrnici “Skokica 3” (Grand Soleil 50), ki je opremljena za oceansko jadranje in nudi osnovno udobje. Glavno pogonsko sredstvo bodo veter in jadra, le ko vetra ne bo dovolj, bomo potovali s pomočjo motorja. Popotovanje je zamišljeno kot aktivne počitnice, kjer se bo jadranje prepletalo s sprehodi ob obali, s planinskimi izleti in z obiski naselij ob poti ter z ogledovanjem naravnih in kulturnih znamenitosti. Večinoma bomo sidrali v zalivih, ali pa barko včasih privezali ob pomol v vaškem pristanišču.

 

 

 
 
 
 
 
 

Poletje med Kanado in Grenlandijo, med otoki severnega Atlantika in Arktike: