Na sidriščih, kjer sva zadnja dva dni z Gregorjem iskala zavetje pred močno burjo, je bil preslab mobilni signal za objavljanje na spletu, zato ima dnevnik nekaj zamude.

V soboto zjutraj sva z Drvenika odjadrala proti Visu. Severozahodnik se je čez noč okrepil in naredil konkretne valove, ki so z boka kar dobro guncali Skokico na poti proti Visu.

Sidro sva popoldne spustila v zalivu pred mestecem, dala čoln v vodo in odveslala na obalo. Gregor si je za vmesni cilj svojega sprehoda ob obali zadal poiskati odprto picerijo za večerjo, sam pa sem se podal po hribih in zalivih v okolici Visa.

Zvečer sva se spet dobila na obali. Picerije v mestu so bila vse zaprte in večerja je bila na Skokici.

V nedeljo je bilo vetra le za vzorec, zato sva dopoldne s pomočjo motorja odplula do bližnjih Paklenih otokov in Skokico zasidrala ob Sv. Klementu. Spet sva se sprehodila vsak na svoj konec otoka, da fotke ne bodo enake :). Tudi Gregor na spletu piše svoj jadralski blog (http://gregorcampa.blogspot.com/), a se je tokrat odločil, da ga bo napisal na koncu poti. Predvidevam, da želi najprej videti, kaj bom o njem napisal v tem dnevniku :).

Popoldne sva odplula proti severozahodu. Najin januarski jadralski izlet se je prevesil v drugo polovico in začela sva se vračati proti domu. Vzhodnik se je začel krepiti in na jambor sva dvignila jadra, pri Drvenikih pa je bilo vetra že dovolj za spodobno jadranje in sva lahko zaustavila motor.

Zvečer sva prijadrala do Primoštena in Skokico privezala ob obalo.

Kmalu za nama je priplula ribiška ladja in sva barko premaknila na rob pomola, da so imeli ribiči dovolj prostora za raztovor rib.

Sprehod po večernem Primoštenu je obrodil sadove in starem delu mesta na hribčku na polotoku sva našla odprto picerijo.

 

Z večerje sva se vrnila na barko in takrat se je z morja vračala še ena skupina ribičev in prosili so naju, da se jim umakneva z obale in potem priveževa na bok njihove ladje. Umaknila sva se, a sva se prestavila na pomol v pristanišču pred starim delom mesta. Za prihodnjih nekaj dni je napovedana kar krepka burja in ta pomol ni najboljša izbira, ker je burji izpostavljen, zato sva se odločila, da bova iz Primoštena odjadrala že proti jutru, ko bo začela pihati burja.