Šminkanje za novo leto

Zadnjih nekaj dni sem imel čas, da sem se lahko posvetil Skokici, saj se spodobi, da se jo za novo leto uredi. Nekaj bušk in prask se je med letom nabralo na trupu barke zaradi premalo natančnih pristankov ob pomole in Skokica je potrebovala nekaj šminke ter tudi manjšo lepotno operacijo na premcu.

Jon ima te dni počitnice, zato sem ga lahko povabil, da jih delno preživi na morju :). Okov premca je bilo potrebno odstraniti z barke, da sem ga lahko poklepal, a za to opravilo je potrebnih več rok, zato mi je sinova pomoč zelo prav prišla.

Zamudno je delo z napeljevanjem vrvi za varovanje jambora, popuščanjem vseh pripon in odstranjevanjem prednje pripone, da sva potem lahko odmontirala okov premca. En dan sva potrebovala za demontažo, drugi dan pa za popravilo, spotoma pa sva obnovila še sidrni prostor, ki ga je veriga znotraj že krepko obrusila. Dnevi so kratki, zato se nama je delo oba dni zavleklo globoko v večer.

Ko sva končala, se je komajda videlo, da sva kaj naredila, a barka je zdaj vendarle spet polno usposobljena za resno jadranje.

V prihodnjih treh dneh bomo skakali na Ljubnem, naslednja priložnost za jadranje pa bo prišla že veliko prej, kot sem načrtoval, saj nam je korona na žalost odnesla vsa skakalna tekmovanja, ki so bila na Japonskem načrtovana v prvi polovici januarja.

Na barki se mi bo na začetku leta pridružil skrivnosten “odbitek” :).