Zasilno krmilo

Pred leti, ko sem se pripravljal na eno od mojih oceanskih poti, sem preskusil tudi eno od možnosti reševanja težav, če ti odpove krmilo. V literaturi sem prebral, da se za zasilno krmilo lahko uporabi tudi viharno sidro (vodno padalo), ki ga privežeš na dve dolgi vrvi in za seboj spustiš v vodo. Druga konca vrvi pa na vsaki strani barke na boku privežeš na stranske bitve, oziroma eno od teh vrvi preko stranske bitve potegneš še do vinča, da z zategovanjem ali popuščanjem vrvi lahko krmariš v eno ali drugo stran.

Takrat sem to preizkusil in je delovalo. Presenečen sem bil, da je na takšen način mogoče jadrati celo rahlo v veter. Daljše kot so bile vrvi in večji kot je bil vodni upor, bolj je zasilno krmilo delovalo. Hitrost jadranja je na ta način sicer za vozel do dva manjša, a v sili lahko krmariš približno v željeno smer.

Prejšnji teden sem v medijih prebral novico o težavah jadralca na slovenskem morju, ki mu je odpovedalo krmilo in si ni znal pomagati, zato je na pomoč poklical pomorsko policijo. S pomočjo policije se je vse srečno končalo.

Spodbujen s to novico sem na pol zares na pol za hec želel poskusiti, ali kot pomožno krmilo lahko deluje še kakšna bolj “alan-fordovska” rešitev. Na dve vrvi smo na koncu skupaj navezali nekaj bokobranov, jih vrgli v vodo, fiksirali krmilo in poskusili krmariti z bokobrani. Vpliv na našo smer je bil zelo majhen (premajhen), saj so bokobrani drseli po vodni gladini in nudili premalo vodnega upora.

Potem sem na vrv tik pred bokobrani navezal še malo sidro od pomožnega čolna, ki je bokobrane prisililo, da so se med plovbo delno potopili. Vodnega upora je bilo s tem dovolj, da je zasilno krmilo začelo delovati in delovalo je tako ob vetrnem kot ob motornem pogonu. Ena 20-metrska vrv je bila privezana na eno stransko bitev, drugo malo daljšo (30-metrsko) vrv pa smo preko stranske bitve potegnili nazaj do vinča in z njo krmarili. V našem primeru je bila ta vrv na desni strani. Ko smo jo zategnili, je barka zavijala na desno, ko smo jo sprostili, so bokobrani začeli napenjati levo vrv in barka je zavijala na levo. Ko sta bili obe vrvi enako napeti, je šla barka naravnost :).

Ogreti od vlečenja vrvi zasilnega krmila, smo med hlajenjem v vodi za šalo namesto bokobranov poskusili še izmenično s človeško “bremzo” in ugotovili, da je ta način uspešen predvsem pri zmanjševanju hitrosti jadranja :).