Krf in Paxoi

Včeraj popoldne smo se z Erikousse preselili na Krf, kjer smo si v zalivčku Stefanou privoščili okusno morsko večerjo.

Današnji dan je bil namenjen dokončni ureditvi grških vstopnih formalnosti. Zaradi korona-omejitev je prva grška vstopna točka šele v luki Krf, zato smo bili zadnja dva dni med grškimi otoki na poti do Krfa tukaj le na pol legalno.

Korona-predpisi so za prestop grške morske meje od nas zahtevali, da v naprej po elektronski pošti pošljemo številne dokumente in najave preko interneta. Kar 24 različnih dokumentov je bilo potrebno poslati grškim pomorskim oblastem po elektronski pošti in dobro je bilo, da sta šla prejšnji teden v “izvidnico” posadki Male in Lunge, da sem dobil dovolj informacij, kaj vse je potrebno urediti.

Z našimi dokumenti so bili na kapitaniji v Krfu zadovoljni in postopek ob prehodu meje je bil danes zjutraj hitrejši od pričakovanega, zato sta si Zlata in Jolanda lahko privoščili izdaten potep po mestnih trgovinah, medtem ko sem sam končno našel dovolj časa, da sem dokončal redni letni servis motorja in končno zamenjal še olje in oljni filter.

Zadnji dnevi so zelo skopi z vetrom in tudi danes popoldne nas je na poti proti jugu večinoma gnal motor, le med Krfom in Paksosom nas je za dobro uro osrečil zahodnik.

Lakka na severu Paxoi-ja je bila polna zasidranih jadrnic, a nam je med njimi zvečer v zalivu uspelo najti nekaj prostora, da smo spustili sidro.