Oblačen dan

Ponoči so plohe z zahoda v naš zaliv prignale neprijetne valove, ki so nategovali privezne vrvi in privez ob pomolu je postal precej neudoben. Odvezali smo vrvi ter Skokico zasidrali nedaleč stran in spanje na barki je takoj postalo bolj udobno.

Do jutra je veter oslabel in z njim tudi valovi, zato smo se vrnili ob pomol in se potem dopoldne odpeljali v Pulo na zdaj že nekoliko cenejše PCR testiranje, saj nam Hojs brez žgečkanja po nosu še vedno ne dovoli vrnitve v Slovenijo.

Za popoldne je vremenska napoved obetala, da se bo jugo precej okrepil, zato smo odjadrali iz zaliva, vendar so bili zunaj valovi precej večji od vetra. Jadra so v pomanjkanju vetra na zibajoči se barki precej opletala. Jadranje med valovi v tako šibkem vetru ni imelo veliko smisla in po eni uri smo pred Brijoni zavili desno v zaliv ter sidro spustili pred Puntiželo.

Da nam med čakanjem na veter ne bi bilo dolgčas, smo se odpravili na kopno na partijo košarke. Tekem v dvojkah se je zvrstilo več in pošteno smo se prepotili, preden so se listi na drevju začeli zibati v vetru. Šele po četrti uri popoldne smo lahko odjadrali na pot, a se je jugo krepil in s hitrim jadranjem mimo Rovinja, Vrsarja in Poreča smo kmalu nadomestili zamudo ter še pred večerom prijadrali do Červarja, ki nam je nudil lepo zatočišče za čez noč. Kmalu potem, ko smo v zalivu spustili sidro, se je ulilo in deževalo pretežni del noči.