Sproščeno z maestralom

Oblaki ki so v petek zvečer čez morje pripluli do Istre, so se pred obalo razdelili in ponoči dež in bliske ponesli na sever in jug Istre, nam pa namenili le nekaj kapelj dežja. Veter je do jutra popolnoma oslabel in morje se je zgladilo.

Za učenje in vadbo pristajanja smo si za uro ali dve zjutraj sposodili pomol v sosednjem zalivu na drugi strani Parentiuma, potem pa smo v rahlem zahodniku dvignili jadra in si pod jadri na mirnem morju privoščili obilen zajtrk na poti proti Rovinju. Tam smo severno od mesta spustili sidro, da bi počakali na za popoldne napovedan jugozahodnik, vmes pa smo se sprehodili do mesta in si privoščili še nekaj kopenske rekreacije po poteh ob obali.

Jugozahodnika nismo dočakali, se je pa zato popoldne nekoliko okrepil maestral, da smo ob istrski obali lahko zelo sproščeno jadrali mimo Brijonov

do Banjol, kjer nas je ob starem vojaškem pomolu pod radarsko postajo spet čakalo prosto mesto med ribiškimi barkami. Po nekaj krogih z vmesnimi pristanki ob pomol smo Skokico tam tudi privezali.

Večer smo spet zaključili z okusno večerjo na barki in z ogledom jadralskih potopisnih filmov. Tokrat sta bila na vrsti južni Pacifik in južni Atlantik.