Tečaj odprtomorskega jadranja

Minule dni sem barko pripravljal za novo jadralsko sezono in se kot vsako pomlad za nekaj dni spremenil v malarja in mehanika :).

Kaže, da je prvi tečaj odprtomorskega jadranja od 22. do 27. aprila zdaj že zaseden, zato bom tudi za od 27. aprila do 2. maja načrtovani program aktivnih prvomajskih počitnic zelo verjetno spremenil v tečaj odprtomorskega jadranja od Dalmacije mimo Jabuke do Izole.

Eno mesto je prosto tudi še na tečaju samostojnega jadranja (skiperski tečaj) od 7. do 11. aprila iz Izole v Kvarner in nazaj. Tečaja nisem posebej razpisal, ker smo ga prestavili iz lanske jeseni. Na tem tečaju bo poudarek na samostojnem vodenju jadrnice, sidranju in pristajanju.

Prejšnji teden sem v praksi preskusil, kakšne so zdaj formalnosti ob prestopanju morske meje. V bistvu gre vse skupaj tekoče, le dan pred odhodom je potrebno v Sloveniji opraviti PCR test, dan pred vrnitvijo v Slovenijo pa na Hrvaškem hitri antigenski test. Ni zelo zamudno, je pa povezano z nekaj manj kot 100 eur dodatnimi stroški.