Sv. Pavao – Sv. Andrija – Vrsar

Zjutraj sem se moral kar nekaj časa prepričevati, da sem splezal iz tople postelje in se pozdravil z vzhajajočim soncem.

Sledil je ogled vremenske napovedi na računalniku in zajtrk, potem pa sem dvignil sidro in z rahlim burinom odjadral proti severozahodu.

Počasi je šlo, morje mirno, jadranje lenobno, a se nikamor ne mudi. Čez čas je iz podpalubja pokukala tudi Zlata in ustavila sva se na otoku Sv. Andrija pred Rovinjem.

Pristala sva ob pomol pod hotelom in se sprehodila ob obali okoli obeh otokov. Hotel je še zaprt in nikogar nisva srečala med sprehodom, le galebi kraljujejo na otoku.

Popoldne je zapihal rahel maestral in odjadrala sva še malo naprej ob istrski obali.

Na morju tokrat vendarle nisva bila čisto sama – nekaj ribičev je bilo videti na obzorju in tudi jadrnico. Po dveh urah počasnega jadranja sva se ustavila pred Vrsarjem, spustila sidro in čoln v vodo ter se sprehodila do mesteca.

Sprehod sva zaključila s pečenimi lignji, ki sva jih popoldne “nalovila na kune” – okusno večerjo sva si privoščila na terasi restavracije nad marino :).

Čim se je sonce spustilo za obzorje, se je krepko ohladilo in nazaj do barke sva kar pohitela, da naju ni preveč zeblo. Pred odhodom na sprehod sem prižgal ogenjček na štedilniku in barka naju je pričakala prijetno topla.