Banjole – Vrsar

Čim bolje sem želel izkoristiti današnji veter, ki ga je vremenska napoved obetala le za prvo polovico dneva, zato sem izpred Banjol odjadral še pred svitom.

Z okrog šestimi vozli burje mi je uspelo ob istrski obali proti severu jadrati s približno tremi vozli hitrosti.

Ni bilo hitro, bilo pa je mirno in sproščujoče. Sladka voda  reke Krke je pred dnevi le delno opravila svojo nalogo pri čiščenju trupa barke :), alg je zdaj pol manj, školjke pa so ostale :(.

Med jadranjem mimo Brijonov sem srečeval ribiče, ki so se vračali z nočnega ribolova, pred Rovinjem pa sem srečal nekaj jat delfinov, ki so bili na jutranjem ribolovu. Najbrž so bili že siti, saj so se igrali okoli barke.

Pri Rovinju me je veter zapustil, malo naprej pa sem se pred Limskim kanalom srečal z Gregorjem. Z barko mi je prišel nasproti in na hitro sva se dogovorila za “sestanek” :). Z Gregorjem imava nekaj penzionističnih jadralskih načrtov, ki jih je potrebno še nekoliko doreči in uskladiti.

Zasidrala sva se pred kampom Koversada pri Vrsarju in se poglobila v zemljevide in načrte.

Po prvi rundi pogovorov sva si vzela nekaj premora, ki ga je Gregor izkoristil za lov na lignje, jaz pa sem dal v vodo čoln, odveslal na obalo in si med tekom ogledal okolico Vrsarja.

Drugo rundo pogovorov sva imela zvečer na Gregorjevi barki ob okusni večerji iz pravkar ulovljenih in pečenih lignjev, krompirja in solate.