Banjole – Sv. Pavao – Banjol – Križ – Dalja – Umag – Piran – Bernardin

Zgodaj smo v petek odjadrali na pot, da bi čim bolje izkoristili napovedano burjo, a ko smo prijadrali iz zaliva, smo naleteli na maestral. Do Brionov smo potem cikcakali v veter, ko se nas je vendarle usmilila burja, da smo po mirnem morju ob obali lahko mimo Brionov  jadrali le v eno smer.

Dopoldne smo se za nekaj ur ustavili v zalivu Sv. Pavao. Vse do Istre smo morali prijadrati, da sem zase končno prvič letos našel dovolj toplo morje tudi za malo daljše plavanje.

Sprehodili smo se tudi okoli krajinskega parka Palud s ptičjim rezervatom. Med jezerci je bilo v močvirju tokrat mogoče videti več ptic, kot ob zadnjem obisku.

 

Med nadaljevanjem jadranja ob istrski obali proti Sloveniji smo se ustavili tudi ob otočku Banjol pred Rovinjem, kjer smo se potapljali v podzemnih in podvodnih jamah, le do dvorane sredi otoka se nismo upali priplavati, saj so v rov, ki pod vodo vodi do glavne dvorane, prihajali preveliki valovi.

 

 

Sidro smo zvečer spustili v zalivu Križ na vhodu v Limski kanal.

Tudi sobotno jutro nam je postreglo s severozahodnikom namesto burje in spet smo  ob istrski obali navzgor cikcakali proti vetru. Popoldanski premor za plavanje in teoretični del tečaja smo naredili v zalivu Dalja.

 

Pod večer smo odjadrali do Umaga in Pirana, kjer smo opravljali formalnosti ob prečkanju državne meje, dan pa potem v Bernardinu zaključili z okusno, a preobilno pico.