Molat – Sukošan – Pašman

Vetra zjutraj pri Molatu ni bilo, zato sva z Zlato odmotorirala proti Sukošanu, od koder se je Zlata popoldne odpeljala domov.

Na krovu Skokice sem popoldne pozdravil Aleša, Uršo Oskarja in Maksa, ki so družinsko prišli na tečaj jadranja. Jugo se je popoldne okrepil, pod večer pa so se čez Jadran pripodile nevihte in mlada družina je že kar prvi dan morala doživeti vse, kar sodi k resnemu jadranju.

Najprej smo z jugom odjadrali ob Ugljanu proti severozahodu, pa se je pred nami začelo bliskati in smo obrnili stran od nevihte ter orcali in križarili po Zadarskem kanalu proti jugovzhodu proti Pašmanu.

Čez nekaj časa je čez Ugljan priletela nova nevihta in nas pozdravila z viharnim vetrom, ki je kakšnih 15 minut vztrajal pri hitrosti nad 50 vozlov. Iz razpenjenega morja pred nevihto smo razbrali, da se nam nevihtni veter hitro bliža in smo še pravočasno pospravili glavno jadro in dodatno skrajšali genovo, da nam vihar na barki ni naredil škode.

Nadeli smo si dežno opremo in rešilne jopiče. Po četrt ure je glavnina nevihte odvihrala naprej nad kopno, morje se je kmalu umirilo in sidro smo večer spustili v zalivu ob Pašmanu. Ponoči so nevihte potovale severno od nas in prinesle nekaj vetra, a sidro nam je dobro držalo.