Lovište – Vela Luka (Korčula) – Sušac

Zjutraj smo s Pelješca z vzhodnikom odjadrali proti zahodnemu koncu Korčule. Vetra je bilo dovolj le za lenobno jadranje,

barka pa je šla ravno dovolj hitro, da smo si jadranje lahko popestrili še z neolimpijskimi vodnimi “športi”.

 

V Veli Luki smo popoldne obiskali prijaznega luškega kapitana, s katerim se je Aljoša dogovoril, da je popoldne prišel na kapitanijo tudi izven delovnega časa. Plačati sem moral mesečni pavšal za hrvaško turistično takso, saj se mi je prejšnji iztekel, ker sem načrtoval, da bomo zdaj v Grčiji. Mimogrede sem opazil, da so Hrvati turistično takso nekoliko pocenili.

Velo Luko smo kmalu zapustili, saj so nas začeli preganjati inkasanti in nevihte, ki so prihajale izza Korčule. Namenili smo se v Tri Luke, a se je tudi od tam začelo bliskati in smo obrnili ter zavili v zaliv Gradina.

Zaliv je pred nevihtami nudil dovolj zavetja, le z odprtega so na sidrišče celo noč prihajali valovi in nas zibali. Nevihte so nas ponoči obšle in nam namenile le nekaj kapljic dežja.

Zjutraj smo se odpravili proti Sušcu, kjer bosta Aljoša in Luka pod vodo spet preizkusila srečo z ribolovom. Včeraj sta ulovila tri ribe – ravno dovolj za kosilo :).