Šavrinska regata

Pester in vremena poln jadralski dan smo z Nino, Markom in Matejem preživeli na morju med Piranom, Izolo in Koprom.

Celo vetra je bilo popoldne nekaj med regato, le dopoldne na startu prvega plova od Pirana do Izole so si nas organizatorji malo privoščili in dali znak za start kar v brezvetrju.

Lahke regatne barke so pooočasi odpeljale naprej, mi pa smo v družbi malo težjih bark potrebovali več kot 20 minut in dosti potrpežljivosti, da smo “prejadrali” prvih 50 metrov do startne linije.

In potem se je ulilo in z dežjem je prišel veter, ki nas je vendarle odmaknil od Pirana.

Med nalivom je bilo nekaj valov vetra, ki jih naš špinaker žal ni zdržal. Odtrgal se je rogelj jadra in potem smo opletajočo mokro gmoto raztrganega špinakerja lahko le še sneli z jamborja in jo stlačili nazaj v vrečo.

Dežja je bilo v naslednjih urah do Izole in Kopra veliko, na srečo pa so nevihte prinašale tudi nekaj vetra, da smo lahko dobro jadrali tudi brez špinakerja.

Le med zadnjim plovom od Kopra do Izole smo v rahlem krmnem vetru špinaker zelo pogrešali. Ostale barke na regati smo zato lahko gledali le v krmo in vse bolj od daleč.

 

Posijalo je vsaj sonce in nas vsaj malo ogrelo in posušilo.

Drugič bomo špinaker pospravil, ko bo še suh in cel.

 

Na spletni strani JKL so objavili rezultate. V skupni razvrstitvi je zmagal Adriatic Evropa z Dušanom Puhom pred mariborskim Generalijem in Agapejo.

V ORC regatni kategoriji smo se s Skokico uvrstili na skupno 10. mesto, v skupni razvrstitvi vseh kategorij (OPEN) pa bi se uvrstili na 12. mesto, če bi ob prijavi doplačal dodatek za to, da nas zapišejo v skupne rezultate. Prvič letos se nam je zgodilo, da je bilo za nami več jadrnic, kot pred nami :).

Napredujemo.